jumeneng tegese

jumeneng tegese

jawaban

jumeneng nata yaiku saka ukara jumeneng lan nata. jumeneng ateges ‘ngadeg’ lan nata ya pada ukara umume nata.
jumeneng nata yen digabungake nduweni teges ‘merintah’ utawa ‘ nguwasani’.tuladha ukara: Hayam Wuruk jumeneng nata ing Majapahit.

jumeneng nata yaiku saka ukara jumeneng lan nata. jumeneng ateges ‘ngadeg’ lan nata ya pada ukara umume nata.

jumeneng nata yen digabungake nduweni teges ‘merintah’ utawa ‘ nguwasani’.

tuladha ukara: Hayam Wuruk jumeneng nata ing Majapahit.

 

“Ngadek” Krama Alus e:

Mohon Di Bantu :)​

Jawaban:

Krama Alus e “Ngadek” yaiku Jumeneng

 

Bahasa jawa kramanya “berdiri” ap ya?

Ngoko (Ng) : Ngadeg

Krama Madya (Km) : Ngadeg

Baca juga  Jenang gula, kowe aja?

Krama Inggil (Ki) :Jumeneng