contoh teks deskripsi bahasa jawa

contoh teks deskripsi bahasa jawa

jawaban

KLEPON
“Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

Apa arti teks deskripsi?
Dalam bahasa jawa

Jinis karangan kang isine menehi gambaran kahanan apa wae saengga kang maca kaya kaya weruh, ngrungokake, lan ngrasakake apa kang dialami pengarang

Baca juga  Prabu Kresna iku ratu ing?